sobota, 29. september 2012

DAY 3:

Drugi dan sem z namenom ostal pokonci kolikor časa sem pač zdržal, da bi ja zmanjšal posledice jet-laga. Tako sem se spravil spat okrog pol desete z upanjem, da se ne bom prezgodaj zbudil in imel potem cel dan sranje zaradi zmešanega bioritma. No, zanimiv je bil že sam začetek dneva, saj sem vstal ob POL TREH POPOLDNE. Spal sem 17 ur v enem kosu! :O

Ko sem se končno spravil iz postelje, sem opazil, da danes ni tako čudovit dan, kot je bil prejšnji - že cel dan je namreč oblačno z občasnimi padavinami (ob tem stavku se počutim kot Miran Trontelj ml. hehe). Kljub temu, sem se odločil, da odrinem trgovini naproti, ker pač nujno rabim zadevo ali sto. Prejšnji dan sem si na listek napisal večino stvari, ki jih rabim, ampak itak ni treba posebej poudarjati, da sem listek pustil doma. Krivim jet-lag! :(

Pot do japonskega Merkurja (kot sem poimenoval trgovino) sem poznal, saj sem se tam ustavil že včeraj. Res škoda, da je danes slabše vreme, saj bi v nasprotnem primeru nastale res izjemne slike okolice. Hodil sem res počasi, saj nisem hotel izpustiti ničesar, se pa obenem ni mogoče izogniti riževim poljem, ki jih je tu okrog res ogromno. Slikovni dokaz sledi. ;)





Zanalašč sem se raje podil po stranski ulicah, tako sem namreč videl več, kot če bi enostavno hodil ob glavni cesti. Do Merkurja imam približno 20 minut hoje, kar ni pretirano daleč (razen če si natovorjen ko šerpa  seveda ...). Še vedno me muči zamenjana stran vožnje, na kar se enostavno ne morem navaditi. Problem je že ko prečkam cesto, ko namesto desno-levo-desno gledam levo-desno-levo. Sliši se res banalno, toda v praksi je stvar kar nevarna.

Na poti do tja, sem se na kratko ustavil še v supermarketu, kjer sem si nabavil zajtrk/kosilo v obliki dveh tuninih onigirijev in hladne kave z mlekom. Če dejansko paziš na kaj kupiš, lahko prideš skozi zelo poceni, ta obrok me je namreč stal dobra 2 evra.


No pa da končno preidem k Merkurju ... Glede na to, da je sobota, je bilo za pričakovati, da bo trgovina kar precej polna in nisem se pretirano zmotil. Pograbil sem voziček in naredil najprej testni krog po trgovini, da sem približno razumel, kako je sestavljena. Potem sem se premikal od police do police, od oddelka do oddelka in vztrajno metal stvari v voziček, ki se je kar hitro polnil. Pričakoval sem, da bom trgovino zapustil, kar nekaj jenov lažji, na koncu pa niti ni bilo tako hudo. Tu in tam sem povprašal kakšnega zaposlenega za nasvet ali orientacijo, drugače pa mi je šlo kar dobro. No razen, da bi skoraj kupil šampon za mačka namesto pralnega praška ... ^^


 Po dveh urah napornega šopinga sem se (glej -> natovorjen ko šerpa) vrnil domov. Kljub temu, da je precej oblačno, je še vedno soparno in okrog 25°C. Mislim, da ni treba povedati, da je bilo kar naporno in, da sem se nakoncu konkretno našvical. :)

Tri vrečke so srečno in v celoti prispele domov, vsebina pa je bila sledeča. V vrečki presenečenja 1 je bilo:


  1. set desetih obešalnikov, da lahko sploh kako sušim perilo
  2. set gobice in krpe za pomivanje posode, ki jo sedaj celo imam! (itak sem pozabil čistilo za posodo ...)
  3. nekaj podobnega ponvi, da omleta ne bo ostala v trgovini, ampak bo dejansko nastala doma
  4. posoda za juho (instant seveda, kaj pa drugega ;) )
  5. dežnik, ker sem ga (idiot) pozabil doma
  6. tujcu najbolj prijazen set vilice, noža in žlice - za dneve, ko bom posebej lačen :)
Sledi vrečka 2:


  1. nekaj papirnatih krožnikov
  2. nekaj plastičnih kozarčkov
  3. neke vrste prašek v prahu in neke vrste prašek v gelu
  4. kuhinjske krpe, da bodo papirnati krožniki in plastični kozarčki suhi :P
  5. dve šalčki za čaj in kavo
  6. posodice za hrano (ne vem zakaj sem to kupil ^^)
Zadnja vrečka #3 je vsebovala:


  1. dve kopalniški brisači ( za katere sumim, da bodo po pranju uporabne kasneje kot Pripyat po Černobilu ...)
  2. sekalna deska in nož
  3. likalnik - roza barve, doh! (še vedno ne vem kje bom likal ampak ok ... )
  4. tista zadnja stvar pa ni nek čuden sex toy, ampak je neke sorte obešalnik za spodnje perilo in manjša oblačila - vsaj upam tako. :)
Pozabil sem kar nekaj stvari, med drugim vrečke za recikliranje - zbiranje in odlaganje smeti je namreč tu čisto poseben šport (o katerem pa bom drugič spisal par besed), poleg tega pa je bilo tudi kar nekaj stvari, ki jih enostavno nisem našel kot recimo wc ščetka. Po tem niti nisem znal vprašati prodajalce. Če ima kdo kakšen nasvet, kako bi se to imenovalo po japonsko ... lepo prosim! ^^

Vse stvari sem pospravil kolikor se je pospraviti dalo. To recimo pomeni, da je marsikaj našlo svoj prostor v hladilniku, ker drugje enostavno ni prostora. Čudo od pralnega stroja recimo dela super, kar so preizkusile tudi brisače. Enostavno pritisneš start in automatic, dodaš nekaj praška in 20 minut kasneje imaš vse oprano in sveže, vse nastavitve pa samodejno izbere stroj. HVALA BOGU! :)

Tukaj je ura že 6 zvečer in praktično je že noč, vsaj temno je že toliko. Dneva sicer še ni konec, imam še kar nekaj dela, da kolikor tolikor uredim sobo. Če bo tukaj kriza, Janković sigurno ne bo priskočil na pomoč ... :)

Do jutri, cya!


Ni komentarjev:

Objavite komentar